Cautati pe blog ce va trebuie

11 feb. 2010

NE VINDECAM PRIN ASOCIEREA CORECTA A ALIMENTELOR

Cadouri! Bijuterii de argint incepand de la 30 de lei     


Deşi mănânci puţin, kilogramele continuă să se acumuleze şi, în plus, ai probleme digestive în mod frecvent? Dacă eşti în căutarea motivelor, află că de vină poate fi modul în care combini alimentele.
Organismul tău este construit astfel încât să absoarbă nutrienţii câte unui aliment pe rând. Asta pentru că fiecare tip de aliment are nevoie de o enzimă specifică pentru a fi digerat. De aceea, trebuie să consumi împreună doar alimente care au nevoie de aceleaşi enzime pentru a fi metabolizate şi să le eviţi pe restul.
Proteinele complete asigura echilibrul corespunzator aminoacizilor tare raspund de formarea tesuturilor. Ele provin din carne, produse de origine marina, oua, lapte si branza.
  • Proteinele incomplete, in compozitia carora nu intra decat cativa aminoacizi esentiali, nu sunt eficiente fara prezenta celorlalte proteine. Doar in combinatie cu cantitati mici de proteina de origine animala devin complete. Aceste complemente proteice se mai gasesc si in seminte de floarea-soarelui, in nuci, mazare, cereale si fasole verde sau uscata.
  • Dupa standarde, proteinele oului sunt de cea mai inalta calitate. Sunt proteine de referinta si li se acorda valoarea 100.

  • Proteinele vegetale sunt incomplete. Cerealele sunt deficitare in 2 aminoacizi esentiali: metionina si triptofan. Leguminoasele sau laptele sunt bogate in ele.
  • De aceea, se recomanda amestec de cereale cu legume sau cereale cu lapte, pentru a obtine proteine de calitate superioara. De aceea, dieta ovo-lacto-vegetariana este perfect satisfacatoare, chiar si pentru copii.
De fapt, omul nu de proteine, ci de aminoacizi are nevoie. Vegetalele abunda in aminoacizi. Zarzavaturile contin aminoacizi liberi. Organismul ii asimileaza fara sa consume efort suplimentar in procesul digestiv. Trebuie redus consumul proteinelor animale, in favoarea celor vegetale. Arderile sunt complete, metabolismul functioneaza la parametrii normali.
Oferte! ceaiuri si produse naturiste
  • Activitatea fizica nu necesita supliment de proteine, ci de hidrati de C (cereale integrale). Doar in culturism sunt necesare proteine multe.
  • Spre batranete, nevoile de proteine scad.
  • Excesul de proteine duce la boli reumatismale, osteoporoza, exces de acid uric, hiperaciditate, dezechilibre functionale si chiar la moarte. Excesul de proteine nu se elimina prin rinichi, ci se depune in celule. Efectul este dezastruos.
  • Hiperaciditatea, de exemplu, este un exces de proteine in tesuturi. In aceasta situatie, metabolismul azotului este perturbat.
  • Fierberea sau prajirea proteinelor de origine animala le transforma in otrava. Fiind greu digestibile, ele nu fac decat sa intoxice organismul. in revista Noi, mai 1997, este dezvoltat acest subiect. Proteinele animale favorizeaza arteroscleroza si acumularea de colesterol in plasma sangvina. Alimentele pe baza de carne de vita contin de trei ori mai mult colesterol decat cele din carne de pui. in urma experimentelor facute de cercetatorii nordici, pe la mijlocul anilor 60, s-a observat ca cei care consumau carne cruda nu sufereau de indigestie sau constipatie. In momentul cand au trecut la alimentatia cu carne gatita, au inceput sa se planga de indigestie violenta.
  • Experimentul a fost repetat cu oua. S-a dovedit ca albusul crud este solubil, nu putrezeste in intestin si se comporta diferit fata de acizi, baze, saruri, in comparatie cu albusul fiert, care nu este solubil si fermenteaza in intestin. Spre deosebire de acestea, proteinele vegetale contribuie la mentinerea colesterolului la un nivel scazut.
  • Oferte! ceaiuri si produse naturiste
Proteinele din fructe apartin albuminelor (sunt usor solubile in apa si se coaguleaza prin incalzire). Graul, ovazul, secara contin 37-40% proteine, mazarea are 22%, fasolea 21%, nucile 21%, branza 35%. Cu cat sunt mai preparate, cu atat mai mare este cantitatea de proteine putrefiate din urina si transpiratie.
Caldura altereaza proteinele care se putrefiaza in intestin.
Dintre alimentele naturale, laptele este unul din cele mai instabile la diferente de temperatura. Chiar si o scurta perioada de inghetare il lipseste de o parte din vitamine si ii altereaza structura organica. Pasteurizarea il dezintegreaza, iar fierberea il transforma in aliment fara valoare si putrefiabil, pe care ficatul il tolereaza greu. Zaharul, faina, grasimile, se compun din C, H2, O2 care nu sunt alterate de caldura.
Procentul total de proteine este cu 1,45% mai mare in muschiul de vita decat in zarzavaturi, in schimb indicele de utilizare biologica (are semnificatie mai importanta decat proteinele in sine) este cu 1,7% mai mare in zarzavaturi fata de muschiul de vaca. „Carnea nu are nimic de-a face cu dezvoltarea fortei musculare. Mistretul, care este vegetarian, este mai robust decat porcul, care mananca de toate. Elefantul, rinocerul, boul, calul se hranesc numai cu ierburi si cu vegetale. Cei ce pretind ca, pentru vigoarea lor corporala, este necesara carnea sunt ca acei alcoolici care raman atoni fara paharul lor de bautura."

Martisoare! 

Asocierea proteinelor cu amidon, acizi, grasimi, zahar, sare, alte proteine nu sunt bune, mai ales la persoanele cu potential energetic slab.
  1. Pentru ca absorbtia intestinala sa se faca fara gaze si. fermentatii, este bine sa consumati alimente separat unele de altele.
  2. De exemplu, proteinele provenind din surse alimentare diferite: carne, oua, lactate se consuma separat.
  3. La fel, se consuma separat lipidele, proteinele si glucidele.
  4. Exemplu de combinatie daunatoare: carnea (proteine), cartofii prajiti si painea alba (glucide).
Aceasta deoarece carnea amestecata cu glucide impiedica eliberarea ptialinei (enzima din cavitatea bucala, eliberata in regim alcalin) care participa la digerarea amidonului din cartofi (V. Faur).
In stomac, amidonul ajuns nedigerat fermenteaza pe fondul digerarii carnii . Apar gaze, palpitatii, dureri de cap, de stomac.
  • Asocierea proteina slaba-acid slab (lapte batut, iaurt cu mere) este compatibila deoarece ambele se digera rapid.
  1. Asocierea proteina grasa-acid tare (lamai, portocale cu nuc) este incompatibila deoarece aciditatea impiedica digestia proteinei grase deja greu digerabla.
  2. Asocierea proteina-apa este compatibila deoarece digestia proteinelor se efectueaza si prin hidroliza. Conditia este ca apa sa fie consumata in cantitati mici, ca sa nu dilueze prea mult sucurile digestive si sa intarzie digestia.
  3. Asocierea proteina-grasime este semicompatibila. Depinde de cantitatea de grasime asociata si de energia vitala pe care o detin deoarece grasimile au rol inhibitor asupra sucului gastric, in timpul digerarii proteinelor.
- grasimile incetinesc digestia altor alimente ;
- nucile se digera greu pentru ca contin si grasimi si proteine;
- alimentele acide au timpi lungi de digestie pentru ca organismul trebuie sa neutralizeze acizii. De exemplu, fructele acide;
- se digera repede legumele verzi si painea neagra pentru caicestea nu au multe proteine, lipide, amidon sau acizi.
Stomacul isi modifica aciditatea sucului gastric dupa natura alimentelor absorbite.
Absorbtia unei proteine slabe (de exemplu, carnea - acida) determina marirea aciditatii sucului gastric, deci anihileaza actiunea secretiilor salivare (arrilazei) asupra amidonului in gura, apoi in stomac si impiedica secretia pancreatica (amilaza) sa actioneze pana ce produsul iesit din stomac (chimul) este neutralizat in intestin de sucul pancreatic, de bila si de sucul intestinal.
Daca absorbtia unei proteine concentrate (cum e carnea) aluce prejudicii unui amidon concentrat, ingerat odata cu ea (ex. cartofii prajiti, paste fainoase , la fel, prezenta amidonului concentrat influenteaza digestia proteinei. Este mai grav, cand cantitatea de amidon consumata , este mare, deoarece el absoarbe multa pepsina, incetinind astfe digestia proteinei.
  • Daca retinerea protidelor neprelucrate de pepsina in stomac se prelungeste mult, acidul clorhidric (HC1) produce o mare aciditate stomacala. Apar arsu-i la stomac si putrefactii de proteine. Astfel, apar scaune nedigerate, cantitati mari de protide putrezite si amidon fermentat.
  • Asocierea amidon-proteine slaba (iaurt, branza degresata) este una din cele mai rele combinatii alimentare. Emisia pepsinei preceda sosirea proteinei in stomac. Rezulta o deteriorare simultana a amidonului si a proteinei, insotita de fermentatie si putrefactie, deoarece sucurile gastrice nu reusesc sa digere protidele. Apar balonari, gaze din cauza putrefactiei.

Inghetata este facuta din substante care se dezagrega rapid, imediat ce sunt congelate: lapte, smantana, fructe. Activitatea distructiva a bacteriilor este reluata de indata ce inghetata se topeste in stomac. Acizii putrefiati care provin de la indigestia provocata de inghetata, atunci cand nu au fost in intregime eliminati de ficat si rinichi, sunt expulzati pe cai secundare prin mucoasa nasului si sinusuri. De aici, raceala. Virusul poliomielitei se hraneste cu aceste secretii, patrunzand in sinusuri, in membranele creierului si in maduva spinarii si ducand la paralizie (daca este multa toxicitate in corp). inghetata poate fi inlocuita cu un amestec de frisca, zahar si fructe zdrobite si racite in frigider (nu inghetate). Acest amestec nu trebuie mancat ca desert la sfarsitul unei mese, pentru ca in combinatie cu alte proteine de origine animala risca sa impovareze ficatul.

  • Foarte recomandata este asocierea proteine - legume verzi- Acizii din carnea putin pregatita pot fi usor neutralizati de legume nefainoase (vegetale cu frunze si tulpina; legume fainoase: semintele, radacini, tuberculi), crude sau preparate, consumate in timpul aceleiasi mese.
  • Asocierea amidonoase (cereale, cartofi) - acid (otet, lamaie), proteine, zahar, lapte nu este recomandata.

  • Asocierea amidon-acid este incompatibila. Se stie ca amidonul (cereale, cartofi) este prelucrat inca din cavitatea bucala sub actiunea ptialinei care actioneaza in mediu neutru sau slab alcalin, Daca adaugam la amidon un acid (de exemplu, cartofi - otet sau lamaie), se anihileaza actiunea ptialinei si aceasta va obosi pancreasul. Mai mult, amidonul netransformat in gura din cauza acidului risca sa fermenteze in stomac si sa nu mai poata fi transformat de aniloza pancreatica.
Cadouri DE ARGINT 
Dupa consumarea unor alimente acide (fructe acide) lasati sa treaca 30 min. pana consumati amidon. Daca consumati salate de cruditati cu amidon (orez, cartofi), evitati sucul de lamaie si otetul, pentru ca acestea blocheaza ptialina, si organismul va cheltui multa energie pentru a reduce acizii din fructe. De asemenea, timpul diferit de digerare a fructelor acide (mic) fata de amidon (lung) duce la fermentatia amestecului amidon-acid.

  • Asocierea amidon-zahar este incompatibila. Combinarea amidonului (fainoase) cu zahar natural, din fructe (curmale, stafide, smochine, miere) sau artificial (dulceata, inghetata, sirop) inhiba secretia ptialinei salivare si impiedica actiunea amilazei pancreatice asupra amidonului, ceea ce produce fermentatie.
De asemenea, timpii de digestie sunt diferiti, ceea ce amplifica fermentatiile acide (arsuri la stomac) si putrefactia.
  • Asocierea amidon-apa este compatibila. in general, este recomandabil daca va este sete sa beti apa cu 30 min. inainte de masa. Daca amidonul se consuma singur, fara salate si legume verzi care contin apa, atunci se va bea, in caz de sete, putina apa simpla, neindulcita, necesara digestiei (prin hidroliza) amidonului.
  • Asocierea amidon-lapte nu este recomandata, deoarece laptele e digerat de stomacul copilului in mediu acid, iar amidonul in mediu usor alcalin.
  • Amidonul si grasimile (de exemplu, paine cu unt sau cartofi cu ulei) pot fi consumate impreuna. Persoanele nervoase, care nu dispun de energie suficienta, sa evite asocierea. Digerarea substantelor se produce in intestin, sub efectul lipazei pancreatice. Deoarece si amilaza pancreatica ce actioneaza asupra amidonului lucreaza tot in mediu alcalin, concurenta de actiune nu este prea dura. Nu apar gaze, dar digestia este grea.
Oferte! ceaiuri si produse naturiste
  • Asocierea amidon-amidon (paine cu orez sau cartofi), in general, este buna - dar este recomandat sa se foloseasca un singur fel de amidon. Painea contine proteine, cartoful nu, deci trebuie o ajustare a enzimelor la ceilalti constituenti secundari ai asocierii.

  • Asocierea amidon-legume verzi este foarte recomandata.
Nu se consuma fructe cu legume crude. Sunt tolerate radacinoasele dulci cu mere, pere sau fructe uscate dulci (stafide, curmale, smochine).
Fructele sau legumele crude nu se asociaza cu lapte dulce, ci cu lapte acru. Exceptie fac : capsunele, zmeura, fragii, murele, afinele, care se pot manca si cu lapte dulce.
• Preparatele din cereale sa nu se consume cu lapte acru sau fructe acre. Ele se consuma cu lapte dulce, fructe dulci sau compot din fructe. Atentie! Cerealele contin acid fitic care elimina Ca. Deci cei cu deficit de Ca sa evite combinirea cerealelor cu produse lactate.
• Dintre produsele cerealiere, tarata si cerealele incoltite se asociaza bine cu fructele crude.
• Preparatele din cereale sa se consume cu zarzavaturi verzi.
• Toate felurile de alune si nuci, ca si semintele de in se asociaza bine cu toate legumele si fructele crude.
Este bine ca fiecare sa verifice individual cum reactioneaza.

Asocierea zaharului
Asocierea zahar-sare nu este recomandata deoarece va perturba echilibrul hidric, ambele retinand apa si nici nu fac bine sanatatii, ambele fiind daunatoare.

Asocierea zahar-legume verzi sau zahar-grasimi - este semicompatibila din cauza timpilor de digestie diferiti.
Asocierea zahar-acid (lamaie cu zahar) este incompatibila, deoarece este nevoie ca acidul fructelor sa fie neutralizat iar zaharurile sunt retinute aparand fermentatia cu formare de produse nocive (alcool etilic) in stomac si intestin
Leguminoasele (fasole uscata, soia, linte) contin glucide si proteine. Trebuie consumate cu moderatie deoarece se digera greu. Se asociaza bine doar cu legumele.
Asocierea grasimi-legume verzi este compatibila. Asocierea grasimi-apa este compatibila. Daca va este sete beti apa, dar cu masura. Asocierea grasimi-acid este semicompatibila. Asocierea grasimi-grasimi este semicompatibila. Este greu digerabila.
BRANTURI pentru reflexoterapie magnetica!

Vizitati:
a. http://vindecarenaturista.blogspot.com -gasiti tratamente naturiste.
b. http://energeticahidrogenului.blogspot.com -gasiti solutii pentru reducerea consumului de benzina
c. http://shoppinglinkmania.blogspot.com - gasiti magazine cu produse ieftine