Cautati pe blog ce va trebuie

16 oct. 2011

Vindecare boli de inima

Pentru insuficienţă cardiacă, se lua cîte o linguriţă de miere, amestecată cu lapte sau brînză de vaci, de 2-3 ori pe zi. Cine mestecă zilnic coajă de lămîie are o inimă mai sănătoasă. Sau un căţel mare de usturoi. Peste o linguriţă de flori de lăcrămioare se toarnă un pahar de apă clocotită. Se fierbe 10 minute, se lasă să se răcească, după care se strecoară. Se va lua cîte o lingură, de 3 ori pe zi. 4 linguri de talpa gîştei peste care se toarnă 2 pahare de apă clocotită, Se mai recomandă infuzii de frunze de mentă, pe stomacul gol, cu 1/2 oră înainte de masă, de cicoare mărunţită, de sunătoare, de fructe de păducel, coada-şoricelului în amestec cu sunătoare şi flori de arnică.

Cardiopatia ischemică

Cardiopatia ischemică este rezultatul unei insuficiente irigări cu sînge a muşchiului cardiac. Tratamentul naturist recomandă: ulei de peşte sau ulei de soia (rapiţă, măsline), 1-2 linguri/zi, cu 10-20 picături de zeamă de lămîie, dimineaţa, cu 30 de minute înaintea micului-dejun. Mai e bun oţetul de mere, 1-2 linguri/zi, dimineaţa, diluat în 100 ml ceai medicinal sau apă, luat cu înghiţituri mici. Un remediu eficient este şi maceratul de usturoi cu miere şi propolis, la care se adaugă o tinctură specială. Se amestecă apoi cele trei ingrediente: 62% tinctură de usturoi, 32% miere de albine (de preferinţă de salcîm) şi 6% tinctură de propolis.

Angina pectorală

Pacientul cu angină pectorală trebuie să ţină regim alimentar. În plus, e recomandat să se bea, alternativ, ceai de coada-şoricelului şi vîsc (2 căni/zi). Mai e bună şi infuzia de păducel cu roiniţă (o linguriţă/cană), o cană dimineaţa şi una seara. Tinctura de păducel (20 g/100 ml alcool de 60-70 grade, 10 zile), se ia sub formă de picături, cîte 15, de trei ori pe zi. E bine să se consume alimente bogate în vitamina E şi măceşe (şi sub formă de infuzie sau macerat), coacăze negre, dude negre, mure, lămîi. Foarte bun pentru curăţarea sîngelui şi întărirea muşchiului inimii este sucul de morcovi cu sfeclă şi spanac (castravete sau lăptucă) sau morcov cu ţelină şi spanac.


O CUTIE COSTA 60 DE LEI, PENTRU O LUNA DE TRATMENT.

Infarctul miocardic

Pacienţii care au suferit deja un infarct miocardic au nevoie de vitamina F (cu B6, A). Vitamina K se găseşte în: grîu, cartof, orez, varză, fasole, praz, orz, struguri, pere, banane, curmale, alune, migdale, polen. Manganul e conţinut de cereale, varză, ţelină, morcov, ceapă, păpădie, polen. Usturoiul încetineşte pulsul. La preinfarct, se va bea pe stomacul gol, 4 zile la rînd, un decoct de ghimpe. După infarct este indicat păducelul care favorizează revascularizarea muşchiului inimii, stabilizează tensiunea arterială şi reface calibrul vaselor de sînge. Frunzele de ceai verde sau negru conţin circa 25-30% substanţe flavonoide, care, asemenea celor din struguri sau legume şi fructe, ne protejează de bolile de inimă: Ceaiul verde împiedică astuparea arterelor şi previne depunerea de colesterol. Consumul a 3 ceşti de ceai, zilnic, reduce cu 11% accidentele cardiace. Însă mare atenţie! Nu depăşiţi această doză! În exces, ceaiul verde sau negru ar putea diminua absorbţia fierului la nivelul intestinului, ceea ce ar putea dăuna persoanelor anemice şi femeilor însărcinate.

Circulaţie periferică

Dacă picioarele sînt reci, se face baie caldă cu făină de muştar sau băi fierbinţi cu infuzie de rozmarin. Dacă picioarele sînt obosite, se face baie caldă cu apă şi sare sau baie cu decoct de pelin sau mentă. Mai sînt bune băile cu fructe uscate de castane, urzici. O cură cu 1-2 pahare/zi de moare (zeamă acră de varză), prin conţinutul de vitamine, stimulează circulaţia sîngelui la persoanele sensibile la frig. Atenţie, zeama nu trebuie să fie prea sărată! Zilnic, trebuie să se bea multe lichide, mai ales ceai de păducel şi supe, să se consume mere (pentru scăderea colesterolului şi stimularea circulaţiei), varză, afine, hrean. Cataplasmele cu mălai şi hrean ras (2:1) se aplică pe picior, apoi se pun şosete.
Pentru a îmbunătăţi circulaţia sînt suficiente 3 nopţi de tratament. Dacă pe picioare apar vinişoare bleu ca urmare a deficienţei circulatorii, aplicaţi cataplasme cu infuzie de mărul-lupului şi gălbenele (1 lingură din fiecare plantă/50 ml apă). Se face zilnic masaj al picioarelor de jos în sus. Usturoiul are efect vasodilatator mai ales pentru arterele periferice cerebrale, retiniene şi ale membrelor inferioare, previne formarea cheagurilor şi a trombozei.


O CUTIE COSTA 60 DE LEI, PENTRU O LUNA DE TRATMENT.
Contra palpitaţiilor

Apoi, se recomandă un ceai dintr-un amestec, în părţi egale, din frunze şi flori de păducel, rădăcină de valeriană, talpa-gîştei şi flori de tei. Se prepară infuzie din 2 linguriţe de amestec la o cană cu apă clocotită, se lasă 15 minute, se strecoară şi se beau 2 căni pe zi, atît în timpul crizelor, cît şi ca tratament de întreţinere. Pentru aritmii cardiace, se recomandă şi sucul de ridiche neagră, cîte o lingură, de trei ori pe zi, ceai de gălbenele.

Vin pentru inimă

* Zece tulpini proaspete de pătrunjel (frunze şi rădăcini rase) se pun într-un litru de vin natural (pentru cei care au hipertensiune, vinul trebuie să fie alb). Se lasă să fiarbă 10-15 minute, apoi se adaugă 300 g miere de salcîm. Mierea nu se fierbe. Fierbinte, se pune în sticle care se astupă ermetic. Se ţin la rece. Se iau 3 linguri de vin pe zi (în special la înţepături la inimă) înainte de mese. Prima lingură se ia dimineaţa. Cine nu are probleme de aciditate gastrică, poate adăuga şi 3-4 linguri de oţet din mere.

Plante cardio-vasculare

* - Păducelul fortifică inima. Grăbeşte sinteza de colagen, care va repara şi va cicatriza vasele de sînge cu restabilirea circulaţiei în zonele necrozate, prevenind infarctul miocardic. Ameliorează circulaţia coronariană şi cerebrală periferică, linişteşte inima şi calmează stările tensionale. Ceaiul de păducel e bun în aritmii, ischemie, angină pectorală, scleroză coronariană, arterioscleroză, hipertensiune, tensiune oscilantă.
* - Sulfina îmbunătăţeşte circulaţia periferică.
* - Turiţa mare scade aciditatea sîngelui
* - Patlagina are rol hipotensor, ajută în ateroscleroză, hipercolesterolemie
* - Rădăcina şi frunzele de păpădie constituie un tonic circulator, ajută în ateroscleroză
* - Traista-ciobanului reglează tensiunea arterială
* - Talpa-gîştei e bună pentru dureri de inimă şi tahicardie
* - Vîscul ajută în hipertensiune, ateroscleroză şi tulburări circulatorii. Nu se foloseşte mult, pentru că devine toxic
* - Coacăzul negru scade tensiunea, elimină acidul uric în exces din sînge
* - Coada-calului, bogată în potasiu şi siliciu, ajută inima să funcţioneze normal.
Stafidele intaresc muschiul inimii. 2 Linguri de stafide pe zi.
Smochinele intaresc muschiul inimii si ajuta in bolile de plamani.
MARE ATENTIE LA GRASIMEA DIN ZONA INIMII SI DE PE ABDOMEN!



  • COLIER DE ARGINT CU 80 LEI



  • INFORMATII UTILE: a. http://www.vindecarenaturista.blogspot.com -gasiti tratamente naturiste sigure si verificate. b. http://www.deportatirefugiati.blogspot.com legi si indicatii pentru obtinere de despagubiri b. http://www.omulrazator.blogspot.com/ - bancuri c.http://shoppinglinkmania.blogspot.com/2009/03/la-magazinul-on-line-gasiti-orice.html d. http://www.energeticahidrogenului.blogspot.com -gasiti solutii pentru reducerea consumului de benzina e. http://www.shoppinglinkmania.blogspot.com - gasiti magazine cu produse ieftine