Cautati pe blog ce va trebuie

5 aug. 2014

Boli articulare. Cauze ale bolilor. Tratam cauza sau efectuL?


talpi cu magneti pentru presopunctura vindeca artrozele 68 lei minus 30%
Factorul declansator al inflamatiei articulare (artrita) din bolile intestinale este necunoscut dar cel mai probabil sunt implicati diversi germeni. In boala Crohn s-au izolat mycobacterii iar in colita ulceroasa sunt prezente semne ce o apropie de colitele ulceroase mai ales ca in ser au fost depistati anticorpi fata de Escherichia coli. De asemenea au fost implicate citomegalovirusuri sau Shigella, izolate din peretele intestinal fara insa a se stabili daca infectia este cauzatoare sau este un element supraadaugat.
Debutul sau recidivele in conditiile de stres emotional au pus problema rolului etiologic al unor factori psihici dar mai probabil acestia sunt secundari.
Mecanism fiziopatologicSus
Infectia asociata cu inflamatia intestinala care cauzeza cresterea permeabilitatii intestinale pentru unele antigene microbiene din dieta determina pierderea tolerantei pentru flora bacteriana proprie, formare de complexe imune circulante, cresterea depozitarii antigenelor in articulatie si inflamatie articulara (artrita).
Boala Crohn prezinta diferente din punct de vedere morfopatologic comparativ cu colita ulceroasa. In colita ulceroasa exista o reactie inflamatorie in mucoasa colonului (hiperemie, ulceratii, hemoragii) uniforma, uneori continua rectul fiind frecvent interesat iar in boala Crohn este afectat mai frecvent ileonul, acesta fiind ingrosat. Datorita inflamatiei are loc pierderea celulelor epiteliale care duce ulterior la ulceratie. In boala Crohn inflamatia cronica afecteaza toate straturile peretelui intestinal interesand inclusiv ganglionii mezenterici si regionali astfel ca, cu timpul intestinul este ingrosat, lumenul stramtat pana la obstructie. Leziunile sunt discontinue in boala Crohn, in aproximativ 50% din cazuri rectul nu este afectat.http://plantemedicinaleimagini.blogspot.ro/

Simptome
Uleiuri de masaj si pentru raceli Uleiuri/Esente aromaterapie (pe www.feng.shui.ro)
Artritele se pot asocia cu unele boli intestinale, pancreatice, hepatite acute, hepatita cronica activa, infectii enterice acute. Intestinul este, pe de alta parte, frecvent interesat in unele boli reumatice ca de exemplu boala Behcet, sindrom Reiter.
In bolile intestinale inflamatorii manifestarile extraarticulare se gasesc la 25% din cazuri. Cei cu afectare inflamatorie intestinala prezinta ca manifestari articulare: artrite inflamatorii, spondilita anchilozanta si sacroileita.
In boala Crohn se intalnesc artrite periferice dar se inregistreaza si o prevalenta crescuta a spondilitei anchilozante.
Artritele din bolile inflamatorii intestinale debuteaza de regula cu manifestari sistemice, stare generala influentata, scadere in greutate, febra, dureri abdominale, diaree. In colita ulcerativa diareea poate fi sangvinolenta, evolutia fiind intermitenta in puseuri sau cronica. In boala Crohn datorita extinderii variabile a leziunilor tabloul clinic este divers - de la aspectul acut cu debut brusc, febra, dureri abdominale vii sugerand apendicita la forme cronice in care predomina semnele generale comparativ cu cele digestive.
Prezenta manifestarilor articulare este intalnita in proportie diferita in bolile inflamatorii intestinale.

Artrita periferica este intalnita la 17-20% din pacienti si nu este asocisata cu HLA B27. Artrita de tip I se intalneste la 5% din pacienti si reflecta activitatea inflamatiei intestinale. Aceasta afectiune poate fi oligoarticulara, monoarticulara, acuta, asimetrica, migratorie. De regula sunt afectate articulatiile mari ale membrului inferior (frecvent genunchi), apare precoce si se asociaza cu eritem nodos si uveita.
Artrita de tip II este intalnita la 3-4% din pacienti, este poliarticulara, simetrica. Acest tip de artrita determina deformari articulare, afectand mai frecvent articulatiile metacarpofalangiene. Rareori sunt implicate articulatiile mari genunchi, glezne, coate, umeri, pumni, articulatii interfalangiene proximale si metatarsofalangiene.
Afectarea articulara este prezenta in ambele tipuri de artrita, aceasta nu oglindeste inflamatia bolii intestinale. Sacroileita (inflamatia articulatiilor sacroiliace) asimptomatica apare la 4-8% din cazuri iar spondilita anchilozanta la aproximativ 1-26%.

Artrita acuta, paralela cu puseurile intestinale, apare precoce in cursul bolilor inflamatorii intestinale, este limitata ca extindere si se manifesta cu tumefactie, roseata, caldura locala si nu determina distructii si deformari osteoarticulare.
Atat boala Crohn cat si colita ulceroasa se asociaza frecvent cu spondilartrita. Spondilita in bolile intestinale inflamatorii nu difera de cea idiopatica in ceea ce priveste debutul si evolutia clinica. Frecventa asocierii cu artrita coxofemurala si scapulohumerala este crescuta la cei cu spondilita anchilozanta.
Alte manifestari articulare posibile sunt: hipocratismul digital intalnit mai ales in boala Crohn si care dispare dupa tratamentul chirurgical al bolii; osteoporoza prin inactivitate, malabsorbtie si/sau dupa tratament cu corticosteroizi; osteomalacie prin malabsorbtie.

SITE-URI DE VIZITAT 1. http://licitatii-auctions.blogspot.ro/ - MAGAZINE CU PRETURI MICI 2. http://aparatecasnicebune.blogspot.ro/ d. http://www.energeticahidrogenului.blogspot.com -gasiti solutii pentru reducerea consumului de benzina