Cautati pe blog ce va trebuie

3 oct. 2015

Leucemia si bolile limfatice tratate la fel

Leucemia


In leucemia mieloida cronica, avem un debut leucemic in maduva si o proliferare extramedulara in ficat si splina. In leucemia limfatica cronica, debutul este in ganglionii limfatici, extinzandu-se apoi in maduva osoasa, in splina si frecvent in alte tesuturi. Formele clasice de leucemie: leucemie acuta; leucemii cronice: mieloide, limfoide si mielomonocitare.

Este cunoscuta frecventa crescuta a leucemiilor la bolnavii cu anumite anomalii cromozomiale, in special in sindromul Down cu mongolism.

Ca factori predispozanti de mediu inconjurator se numara conditiile de viata moderna in care intervine actiunea factorilor toxici chimici si a celor fizici, in special iradianti. Un rol redus se atribuie starilor de infectie cronica sau starilor alergice.
Alti factori: expunerile la derivatii benzolici, droguri, ca arsenicalele, sulfamidele, fenotiazina, insecticide, detergent.
 ⇒ Anual, peste 1.300 de români sunt diagnosticaţi cu limfomul Hodgkin. Această formă de cancer se numără printre primele 10 boli din lume şi între primele patru afecţiuni maligne. Pe plan mondial, limfomul Hodgkin afectează un milion de oameni! Boala Hodgkin este în primul rând o boală a adulţilor tineri, deşi se întâlneşte uneori şi la persoanele în jurul vârstei de 60 de ani.

Seturi argint la preturi mici-PE BANNER
  Limfomul este cancerul ţesuturilor limfatice (o formă de leucemie), ce reprezintă cea mai importantă parte a sistemului imunitar. Acesta este format din diferite tipuri de celule, care luptă împotriva infecţiilor. Cel mai adesea, aceste celule se găsesc reunite în ganglionii limfatici. O problemă majoră la pacienţii cu boala Hodgkin este riscul crescut de infecţii, datorat anomaliilor imune (funcţionare anormală şi supresată a limfocitelor T). Acest risc include o incidenţă mai mare a infecţiilor cu herpes zoster, cu fungi, pneumococi, meningococi etc.
  Câteva din cauzele cancerelor sistemului hematoform şi ganglionar includ: intoxicaţii cu benzen, radiaţii X, radiaţii ionizate, unele medicamente, virusuri
 Fumatul creşte riscul limfomului Hodgkin în general şi în special, riscul formei pozitive pentru infecţia cu virusul Epstein-Barr (EBV), susţine un articol publicat în luna curentă în revista Epidemiology şi preluat de Reuters Health. Oricum, în fumul de ţigară s-au identificat peste 40 de substanţe toxice cu potenţial cancerigen. Renunţaţi la acest viciu periculos!
  O prezenţă redusă de vitamina C a fost în mod predominant asociată cu un risc mai mare de leucemie şi cancere ale nasului, esofagului, faringelui, cancer de sân, stomac, ficat, rect, colon şi plămâni. Vitamina C provine din consumul de fructe şi zarzavaturi nepreparate termic.
O Creşterea numărului de cazuri de limfoame maligne este legată de folosirea de pesticide în agricultură. în ţările occidentale, frecvenţa tumorilor glandelor limfatice s-a dublat în ultimii 20 de ani. Riscul agricultorilor de a muri de cancer cerebral este cu 25% mai ridicat decât al populaţiei generale, după toate aparenţele datorită expunerii la pesticide. Alte cancere corelate cu aceeaşi cauză sunt: cancerul vezicii urinare, leucemii şi multiple mieloame.
 Sindroamele mielodisplazice (implică insuficienţă medulară, anemie, scăderea trombocitelor) şi diverse tipuri de leucemii sau maladii ale măduvei osoase pot fi declanşate chiar datorităchimioterapiei şi radioterapiei (mai ales când sunt în combinaţie)

Remedii naturiste recomandate:

Remediul de baza este SPANZUL. La fel de puternic ca si chimioterapia, trebuie aplicat numai sub supraveghere. 

Dietă:
Se începe tratamentul cu o cură de sucuri de fructe şi zarzavaturi, timp de 15-20 de zile. Se va consuma câte 250 ml de suc la un interval de două ore şi jumătate. într-o zi se va însuma 1,5 - 2,5 litri de sucuri. Numai daca nu aveti probleme digestive sau ulcer.
✓ Stimularea hematopoiezei (sinteza de elemente figurate sanguine) se realizează prin consumul constant de suc de sfeclă roşie, capabil să îmbunătăţească vizibil calitatea ţesutului medular hematoformator. Sucul de sfeclă se bea în combinaţie cu alte sucuri de legume (preferabil de morcov), în proporţia: o parte suc de sfeclă (50 ml), 2 sau 3 părţi suc de morcov (150 ml sau 200 ml). Este bine să creşteţi doza de suc de sfeclă roşie până ajungeţi la 300-400 ml pe zi. Pentru a corecta gustul, puteţi adăuga puţin suc de lămâie. 
✓ Studii recente arată că sucul proaspăt de urzică are efecte foarte bune în tratarea diferitelor forme de leucemie şi alte tipuri de cancer. Extrem de bogat în clorofilă, sucul de urzică este un excelent purificator pentru sânge. Acest preparat anihilează radicalii liberi, remineralizează şi vitaminizează organismul, are puternice efecte depurative, stimulează procesele de hematopoieză şi are efecte antiinflamatoare şi antitumorale. Se consumă 2-3 pahare pe zi, cură îndelungată.
✓ Sucul de la 2 lămâi/zi. Lămâia este un activator al globulelor albe, un tonic al sistemului nervos, un bun curăţitor al sângelui, are o acţiune hematopoietică bună (sinteza elementelor figurate ale sângelui). Lămâia este bogată în vitamina C (agent antioxidant şi stimulent al imunităţii) şi alte substanţe anticanceroase (lactone şi cumarine), ce fac din ea un adevărat „măturător” al tumorilor. Poate fi folosit şi grepe-fruit-ul roşu care este bogat în licopen.
✓ Strugure (roşu sau negru) -1-3 pahare/zi. Conţine substanţe cu efecte anticancerigene puternice: acidul elagic, quercitina, resveratrolul, seleniu. Este un dizolvator puternic al tumorilor. 
✓ Orz verde - 1-2 pahare/zi (se poate folosi şi pudra de orz verde). Dintre plantele studiate, orzul verde conţine cea mai mare cantitate de SOD (superoxid-dismutază), una dintre cele mai puternice enzime cunoscute, având o capacitate extraordinară de a stopa procesele degenerative cauzate de radicalii liberi. Pe lângă aceasta, orzul conţine o cantitate enormă de vitamine, minerale etc.
 Cătină - 1-2 pahare/zi (suc obţinut prin combinaţia a % suc pur de cătină cu Va apă). Cătina este foarte bogată în substanţe ce combat cancerul: vitamina C, beta-carotenul (care este bun stimulator al imunităţii, acţionând sinergie cu interferonul şi protejând timusul), beta-sitosterolul (substanţă antiinflamatoare şi antimutagenică, având efecte bune în tratarea cancerului mamar, cervical, pulmonar, a limfoamelor şi leucemiilor), izoramnetina (substanţă antioxidantă), kaemferolul (substanţă antitumorală şi antimutagenică, de 7 ori mai puternică decât guercitina, efecte bune în tratarea limfoamelor şi leucemiilor), licopenul (un puternic antioxidant folosit în tratarea cancerului de prostată, mamar, cervical, uretral) etc. (ing. Ştefan Manea - Cătina şi uleiul de cătină).
✓ Suc de măceşe - 1-2 pahare/zi. Măceaşa nu are rival în ce priveşte conţinutul în vitamina C şi este bogată în provitamina A, vitamina PP şi alte fitoelemente. Se folosesc măceşe bine coapte, puţin moi, culese toamna foarte târziu, sau chiar după ce dă frigul, iama până aproape în luna martie. Se pun în blender, se adaugă apă cât să le depăşească puţin. Se mixează bine, apoi se strecoară prin tifon dublu, pentru a fi reţinuţi perişorii. Se adaugă miere după gust sau se bea simplu.
✓ Spanac - 1 pahar/zi (obţinut la blender). Componentele antioxidante ale spanacului îl fac folositor în bolile maligne. Luteina conţinută de spanac este un antioxidant tot atât de puternic ca şi beta-carotenul. Oricum, spanacul le conţine pe amândouă din belşug 12-15 migdale crude, 1 lingură seminţe de dovleac, 1 linguriţă miere (se exclude în cazul diabetului), 1 cană (250 ml) apă călduţă. Se mixează la blender migdalele cu puţină apă călduţă, apoi se adaugă restul de apă şi celelalte ingrediente şi se mixează bine 1-2 minute. Migdalele proaspete conţin vitamina B17 (laetril), considerată o vitamină antineoplazică şi sunt foarte nutritive. Seminţele de dovleac conţin mult zinc, necesar activităţii sistemului imunitar şi sunt folosite în bolile caceroase şi leucemice.
✓ Alte sucuri ce pot fi folosite: pătrunjel, ovăz verde, păpădie, varză, struguri, alte fructe de sezon.
Obs: Se vor folosi articolele de care dispuneţi în sezonul respectiv. De asemenea, nu se vor folosi toate sucurile enumerate într-o zi.
•        1 pahar = 250 ml
•        Gustul sucurilor care par mai greţoase (spre ex. sfecla roşie) poate fi corectat prin adăugarea câtorva picături de suc de lămâie.
•        în timpul curei exclusive cu sucuri, din prima zi a tratamentului, intern se vor folosi: ceaiurile, tincturile de plante, pulberile de plante, argila şi/sau cărbunele vegetal, iar extern se pot practica toate procedurile indicate.
•        Aplicatii locale cu Mărul-lupului şi Tătăneasă - 1 linguriţă rădăcină de tătăneasă se fierbe timp de 10 minute cu 200 ml apă. Se opreşte focul şi se adaugă 1 linguriţă de Mărul-lupului şi se lasă la infuzat câteva minute. uteţi evacua... 
§ In continuare, cura de sucuri şi crudităţi, timp de 1 an. Se introduc treptat în alimentaţie salatele de crudităţi (de fructe şi zarzavaturi), instituindu-se un program de 2-3 mese regulate pe zi, fară să se mănânce nimic între mese. Se va consuma câte un pahar de suc înainte de fiecare masă, cu 30 de minute. Se recomandă suc de sfeclă roşie, urzică, orz verde, pătrunjel, strugure, cătină, fructe de sezon, etc. în această perioadă se pot consuma germeni de cereale, seminţe de dovleac (cât mai multe), floarea soarelui, susan, in, migdale, polen etc/T o tul se va consuma crud! Fructele nu se amestecă cu zarzavaturile la aceeaşi masă.
■ Psoralenii sunt nişte substanţe ce se află în plante precum ţelina, lămâia, lăptuca şi au demonstrat efecte pozitive în tratarea unor boli ca psoriazisul, alte boli de piele şi limfoame.
  Tărâţele de grâu macerate în apă. într-o cană de apă se pun de seara 2-3 linguri de tărâţe şi 2 linguriţe de miere. Se lasă să macereze până dimineaţa, când se consumă pe stomacul gol. Tratamentul se face zilnic, vreme de o lună. Pentru cei constipaţi se pot face cure de 2 luni, cu 2 săptămâni de pauză. Pe lângă efectele sale vitaminizante, tărâţele au o acţiune dezintoxicantă puternică, extrem de importantă în tratarea bolilor tumorale maligne.
  Pulbere din fructe de cătină şi măceşe. Ambele fructe sunt superbogate în vitamina C şi betacaroten, având în plus şi alte fitoelemente valoroase. Reprezintă un supliment valoros în toate bolile, mai ales în cele maligne. Fructele pot fi transformate în pulbere utilizându-se râşniţa de cafea sau maşina manuală pentru zahăr. Este bine ca plantele şi fructele uscate să fie transformate în pulbere cu puţin timp înainte de folosire, pentru ca degenerarea oxidativă să fie cât mai mică, fară să facem cantităţi mari odată (pentru o săptămână). Se amestecă bine toate ingredientele, apoi se pun într-un borcan şi se păstrează la rece şi la întuneric. Se consumă 2x2 linguri pe zi pentru adulţi şi 2x2 linguriţe pe zi pentru copii. Se pot folosi cu miere sau în salatele de fructe.

  Produsele apiterapeutice, prin conţinutul mare de principii active, asigură un sistem imunitar performant:
•        Mierea propolizată este un remediu antiinfecţios excepţional având şi efecte imunostimulatoare foarte puternice. Pe deasupra, proprietăţi stimulatoare şi regeneratoare ale măduvei hematogene osoase sunt deţinute de tinctură de propolis. Propolisul conţine esteri ai acizilor fenolici - compuşi beneficiu în cazuri de leucemii. (Dr. bioch. Cristina Mateescu - Apiterapid). Se obţine punând în 8 linguri de miere (polifloră) 4 linguriţe de tinctură de propolis (se găseşte în magazinele naturiste şi apicole), după care se amestecă bine până se omogenizează. Se ia de 4 ori pe zi câte o lingură de miere propolizată, în cure de 3 săptămâni. Se face pauză 1 săptămână şi se poate face altă cură.
•        Cura cu polen - se consumă câte 1 linguriţă, de trei ori pe zi, înainte de masă. Cura durează 30 de zile. Se pot face 3 cure pe an. Consumul de polen determină intensificarea acţiunii sistemului imunitar în sensul fagocitări: formaţiunilor tumorale, creşterea producţiei de celule imunocompetente, precum şi a producţiei de anticorp: specifici. Pentru început este bine să verificaţi dacă nu sunteţi alergic la polen. Pentru a face acest lucru, consumaţi mai întâi doar 1-2 granule de polen şi apoi vedeţi cum se comportă organismul. Măriţi doza de fiecare dată câte puţin, până ajungeţi la cantităţile recomandate. în cazul efectelor adverse, întrerupeţi cura.
  Uleiul de cătină conţine o pleiadă de antioxidanţi puternici şi substanţe imunostimulatorii: tocoferoli, alfa şi beta­caroten, licopen, zeaxantină, criptoxantină. Uleiul de cătină conţine de 10 ori mai mult caroten decât morcovul (C.Pârvu - „Universul plantelor”). Se administrează câte 20 de picături, de trei ori pe zi, luate pe o bucată de pâine uscată.
  Extractul din seminţele de struguri conţine o foarte puternică substanţă antioxidantă, un bioflavonoid ma: puternic de 50 de ori decât vitamina E şi de 20 de ori mai concentrat decât vitamina C - proantocianidina (PCO). Această substanţă este un adevărat „măturător” al radicalilor liberi - substanţe implicate în îmbătrânirea şi moartea celulară şi în foarte multe boli degenerative, inclusiv cancerul. Folosiţi 4 picături, de 3 ori pe zi.
  Cura cu grâu încolţit - se recomandă consumul a 3-4 linguri de grâu germinat în fiecare zi, în cure de 15-20 zile pe lună.
■  Este recomandat să se prepare pâinea în casă - pâini micuţe, pentru a fi bine coapte, preparate din făină integrală.
  Folosiţi doar uleiul de măsline extravirgin sau uleiul din seminţe de in (bogat în acizi graşi omega 3).
Fitoterapie
  Pulbere din rădăcină de Brusture (Arctium lappa), rădăcină de Dragavei (Rumex crispus),   Pătlagină (Plantago major şi alte varietăţi), Trifoi roşu (Trifolium pratense), Lipicioasă(Galium aparine). Se amestecă plantele în cantităţi egale, se macină prin râşniţa de cafea şi se obţine o pulbere. Se administrează 1 linguriţă, sublingual (se păstrează cel 10 minute), de 4  ori pe zi; se face o cură timp de 6 luni. Brusturele este un puternic purificator şi tonic sanguin şi hepatic, fiind un excelent adjuvant în detoxifierea organismului. Pe deasupra, are şi proprietăţi antitumorale. Dragaveiul (rădăcina) fortifică funcţiile ficatului şi ale splinei, este un puternic constructor al sângelui (stimulează creşterea numărului de globule roşii şi combate anemia, fiind foarte bogat în fier) şi este un excelent purificator limfatic, fiind utilizat cu succes în toate formele de cancer, în HIV şi tratamentul ganglionilor limfatici tumefiaţi şi al tumorilor. Pătlagina este una din cele mai eficiente plante în combaterea puroiului şi a septicemiei sângelui, fiind eficientă în tratarea abceselor şi a tumorilor. Trifoiul roşu este un excelent purificator sanguin şi limfatic, intervenind în dizolvarea tumorilor şi a formaţiunilor tumorale. Se utilizează în toate formele de cancer, în special în leucemii. Lipicioasa (o varietate de Turiţă care „se prinde” de haine foarte repede) este o plantă cu efecte extraordinare asupra sistemului limfatic, dislocă şi dizolvă congestionările limfatice, fiind utilizată în tratarea ganglionilor limfatici umflaţi, abceselor, furunculelor şi tumorilor.
  Pulbere de Romaniţă - se obţine prin măcinarea acestor plante (cu râşniţa de cafea) şi se administrează de patru ori pe zi câte o linguriţă, sublingual, 10-15 minute, înaintea meselor principale. Romaniţa este o plantă care seamănă mult cu Muşeţelul, doar că florile sunt semnificativ mai mari şi au un alt miros. Substanţa activă conţinută de Romaniţa, si anume Parthenolidul, induce distrugerea celulelor suşă care produc leucemia mielogenă.
  Cura cu Echinacea - se administrează o doză de şoc de 10 de capsule de 500 mg, de 2 ori pe zi (în total 20 de capsule pe zi), vreme de 10 zile. După aceea, se continuă cu 5 capsule de 500 mg, de 2 ori pe zi (în total 10 capsule pe zi) vreme de 20 de zile. După o pauză de 2 săptămâni, se mai face o cură. Echinacea amplifică funcţionarea ţesuturilor, în special a măduvei osoase, a ţesutului timusului şi splinei, stimulează producerea în organism de limfocite T şi activitatea macrofagelor, ceea ce menţine funcţionarea sistemului limfatic la un ritm normal. în loc de capsule, se poate folosi pulberea obţinută prin râşnirea plantei. în acest caz, se administrează în primele 10 zile, 1 lingură de pulbere de 4 ori pe zi, apoi vreme de 20 de zile se ia 1 linguriţă de pulbere de 4 ori pe zi. După o pauză de 2 săptămâni, se mai face o cură.
  Mărul-lupului (Aristolchia clematis), plantă cunoscută şi sub denumirea de curcubeţică sau remf - Infuzie din o jumătate linguriţă (aproximativ 1-1,5 grame) plantă uscată la o cană apă clocotită. Se lasă la infuzat 10 minute, apoi se strecoară. Se bea timp de 14 zile câte o cană de ceai, împărţită în două reprize. Apoi timp de 14 zile pauză. Se mai poate face o cură tot de 14 zile, urmată iarăşi de pauză. Planta Mărul-lupului are efecte antitumorale şi antibiotice, măreşte rezistenţa fagocitară a leucocitelor, stimulează fagocitoza naturală, măreşte capacitatea de rezistenţă a organismului faţă de acţiunea agenţilor patogeni (C.Pârvu - „ Universul plantelor”). Atenţie! Nu se supradozează şi nici nu se administrează în cantităţi mari, deoarece are acţiune toxică mai ales asupra rinichilor şi a tubului digestiv. Respectând această doză, nu există niciun risc de intoxicare. Planta este contraindicată în cazul de insuficienţă renală sau boli renale severe.
  Vâsc - se administrează un vârf de cuţit de pulbere, de 5 ori pe zi. Studii aprofundate asupra acestei plante au arătat efecte citostatice, imunostimulatoare şi antileucemice marcante care pot diminua evoluţia afecţiunilor maligne (Ilie Tudor, Mihai Minoiu - Plante medicinale miraculoase din flora României).
  Tinctură de coajă de Ulm, 1 linguriţă, de 4 ori pe zi, cură de 3-6 luni. Se poate folosi şi decoctul combinat din scoarţă de Ulm (Ulmus sp.). Scoarţa de Ulm are proprietăţi detoxifiante şi depurative foarte puternice şi este eficientă în tratamentul leucemiei (Pr. Dr. Constantin Părvu). Se taie ramurile tinere, cu o grosime de maximum un deget, după care se curăţă de coajă cu ajutorul unui cuţit (cel mai uşor se face această operaţiune primăvara, când scoarţa nu aderă foarte puternic pe tulpină). Coaja astfel obţinută se usucă. Se iau 2-3 linguriţe de scoarţă uscată mărunţită şi se pun de seara până dimineaţa într-un pahar (200 ml) de apă şi se lasă să macereze până dimineaţa, când se strecoară. Se pune deoparte maceţatul obţinut, iar planta rămasă se fierbe în alte două pahare de apă, vreme de 10 minute, după care se lasă la răcit şi se filtrează. în final, se combină cele două preparate, iar extractul complet obţinut se bea pe parcursul unei zile. Tratamentul are cele mai bune efecte dacă preparatul se administrează dimineaţa, în fiecare zi, vreme de minimum trei luni.
 Tinctură de Ţintaură (Centaurim umbellatum) - se administrează câte 1 linguriţă, de 3 ori pe zi, cu puţină apă. Se face o cură de 2 luni, pauză 2-3 săptămâni, apoi si poate repeta. Administrarea Ţintaurei pe o perioadă suficient de lungă ajută la normalizarea proceselor de producţie a elementelor figurate ale sângelui. Suplimentar, Ţintaura stimulează activitatea ficatului (organul cu cea mai puternică funcţie antitoxică) şi creşte pofta de mâncare.
■  Uleiul volatil de Lămâie este un bun activator al leucocitozei. Se iau 3 picături de 3 ori pe zi, amestecate cu puţină miere(ex.: mierea propolizată) sau într-o linguriţă cu pulbere din plante medicinale.
  Uleiul volatil de Cimbru (sau Cimbrişor) are efecte stimulatoare asupra leucocitozei. Se iau 3 picături de 3 ori pe zi, amestecate cu puţină miere sau într-o linguriţă cu pulbere din plante medicinale.
  Ulei volatil de Ciuboţica-cucului deţine proprietăţi stimulatoare (enzime declanşatoare ale secreţiei de prostaglandină) foarte eficace în procesul de autoapărare imunitară. Se administrează 3 picături de 3 ori pe zi, amestecate cu puţină miere sau într-o linguriţă cu pulbere din plante medicinale.
  Masaj blând, zilnic, al coloanei vertebrale cil Tinctură de Coada şoricelului. Coada şoricelului acţionează asupra măduvei osoase, stimulând reînnoirea sângelui. Folosirea ei este recomandată în afecţiuni ale măduvei osoase, leucemii, boli ale sângelui.
Alte indicaţii:
 ✓ Preparatul de Aloe, miere şi propolis
  
  • Miere de albine - 1.000 g
  • Propolis (dat pe râzătoare de plastic sau de sticlă) - 20 g
  • Aloe (frunze, date prin râzătoare de plastic sau de sticlă) - 750 g
Este bine ca planta de aloe să fie de 3-5 ani. înainte de recoltare, planta să nu se ude timp de 5 zile. Toate acestea se pun într-un borcan de sticlă şi se ţin la rece timp de 5 zile, după care se administrează astfel: primele 5 zile se ia câte o lingură dimineaţa şi la prânz, cu 2 ore înainte de masă, apoi, restul curei, se ia câte 1 linguriţă dimineaţa şi la prânz, cu 2 ore înainte de masă. Durata tratamentului este de 3 săptămâni, până la 2 luni. Cura se poate repeta, după o pauză de 7 zile. Planta de aloe este un miracol pentru ficat. Glucomananului (un compus din Aloe) i-au fost atribuite importante proprietăţi antivirale, imunostimulative şi de refacere a măduvei osoase. în practica veterinară, glucomananul a fost utilizat sub formă injectabilă pentru tratarea sarcoamelor şi a leucemiei felinelor.
 Comprese cu ulei de ricin aplicate pe ganglionii afectaţi şi splină. Compresele cu ulei de Ricin îmbunătăţesc funcţionarea sistemului imunitar, dedurizează ţesuturile şi muşchii. Compresele cu ulei de ricin aplicate pe abdomen sunt de natură să detoxifice întregul sistem. Aplicate local, ele pot contribui la dislocarea sau dizolvarea formaţiunilor canceroase.
Instrucţiuni de aplicare:
Aveţi nevoie de o bucată de material moale din bumbac. Această bucată de material se va tăia (lungimea) la dimensiunile regiunii unde va fi aplicată, cu menţiunea că pe lăţime se va împături de mai multe ori. Aveţi nevoie de ulei de ricin (cel mai bun este cel presat la rece), hârtie cerată sau o folie de plastic (celofan) şi o buiotă cu apă fierbinte. După ce aţi pregătit compresa, îmbibaţi materialul în uleiul de ricin. Apoi, aplicaţi compresa direct pe piele, pe regiunea interesată. Deasupra materialului îmbibat în ulei se va pune hârtia cerată sau folia de plastic, iar deasupra se aplică buiota. Se menţine compresa cel puţin o oră, iar dacă este cazul chiar toată noaptea. Compresa nu trebuie aruncată după o singură aplicare. Ea va fi păstrată la rece în frigider, într-un recipient de sticlă, pentru a fi folosită ulterior. Se poate aplica o compresă la zi, sau o zi da, o zi nu. Cataplasme cu rădăcină de Tătăneasă (Symphitum officinale). Tătăneasa are proprietăţi antiinflamatorii şi antitumorale (datorită alantoinei). Se spală bine cu o perie rădăcinile proaspete de Tătăneasă, apoi se dau prin răzătoarea mică. Această compoziţia se pune pe o frunză de varză (zdrobită în prealabil cu ajutorul unei sticle sau sucitor de lemn) şi se aplică pe ganglionii inflamaţi. Totul se leagă cu o faşă lată de tifon sau pânză de bumbac pentru a adera la tegument. Se păstrează 1-2 ore. După folosire, rădăcina se aruncă. Acest procedeu are o eficienţă deosebită. Noaptea se pot pune cataplasme din frunze de varză, zdrobite în prealabil cu o sticlă sau un sucitor.
✓ Unguent de Gălbenele (sau de propolis) aplicat pe regiunea ganglionilor limfatici (în cazul în care sunt tumefiaţ


Argint ieftin si frumos PE BANNER

SITE-URI DE VIZITAT 1. http://plantemedicinaleimagini.blogspot.ro/ 1. http://licitatii-auctions.blogspot.ro/ - MAGAZINE CU PRETURI MICI d. http://www.energeticahidrogenului.blogspot.com -gasiti solutii pentru reducerea consumului de benzina