Cautati pe blog ce va trebuie

2 mar. 2017

Plante care ajuta in tratamentul cu spanz

PLANTE ŞI REMEDII ADJUVANTE ÎN TIMPUL CUREI CU SPÂNZ

    Sunt remedii pe care este bine să le avem la îndemână în perioada curei, datorită rolului lor ajutător, prin diminuarea simptomelor nedorite, întărirea organismului şi grăbirea vindecării:
  1. Lemnul Domnului (Artemisia abrotanum), salvia (Salvia officinalis)- aceste plante (folosite amândouă sau doar una dintre ele) au efecte antitoxice remarcabile, precum şi de susţinere a activităţii hepatice pe durata curei. Din acest motiv este necesar ca ele să fie utilizate în paralel cu spânzul pe întreaga durată a tratamentului, în cantitate de minim 1 - 1,5 grame pe zi. Totodată cele două plante prezintă chiar ele efecte antitumorale şi tonice.
  2. Iarba şarpelui (Echium vulgare), năpraznicul (Geranium robertianum) - sunt plante cu efecte antitoxice şi revitalizante, care se pare că opresc între altele evoluţia bolii canceroase. Ele sunt necesare în cazul persoanelor foarte slăbite, care suportă mai greu cura cu spânz datorită stărilor de slăbiciune şi oboseală. Forma cea mai simplă de utilizare este ca macerat la rece, din 1 lingură din amestecul de plante, la un litru de apă. Se consumă 0,5 -1 litru de macerat zilnic.
  3. Cătina (Hippophae rhamnoides) - sucul de cătină este recomandat în toate formele de cancer pentru efectul puternic revigorant, vitaminizant şi tonic. Cel mai indicat este sucul proaspăt, care va fi utilizat ca atare sau diluat cu apă în doză de 2-3 linguri pe zi.
  4. Citricele - mai ales în cazurile în care apar senzaţii de ameţeală sau uşoară greaţă, în cazul în care gustul spânzului determină o reacţie de respingere, precum şi atunci când apar senzaţii de jenă sau presiune în zona ficatului este bine să se consume o cantitate de cel puţin un pahar de suc proaspăt stors din portocale sau grepfrut, la 30 de minute după administrarea spânzului. Ideal este să fie consumat zilnic sucul de la 3-4 portocale.
  5. Răchitanul (Lythrum salicaria), coaja de stejar (Quercus robur), coada racului {Potentilla anserina)- sunt plante puternic astringente, care vor fi utilizate în special atunci când cura determină scaune diareice foarte frecvente. Apariţia scaunelor diareice fiind un fenomen normal de eliminare, nu trebuie să fie stopat complet, ci doar "reglat" prin intermediul acestor plante, astfel ca eliminarea să nu devină epuizantă. Se consideră că un număr de 3-4 scaune pe zi este acceptabil, în timp ce depăşirea acestui număr determină la cei mai mulţi oameni o stare de slăbiciune excesivă, deshidratare ce trebuie să fie evitată. Aceste plante se folosesc ca pulbere (sublingual, de 3-4 ori pe zi, câte o linguriţă) sau ca infuzie concentrată (numai în cazul în care este necesar să folosim rapid plante antidiareice şi nu suportăm din diferite motive administrarea sublinguală!).

PRECAUŢII

Fiind vorba de o plantă toxică, nu lăsaţi pulberea la îndemâna copiilor sau a persoanelor neavizate
Nu folosiţi spânzul sub formă de băi, deoarece principiul său activ toxic poate ajunge în corp nu doar prin ingerare, ci şi prin preluarea sa de către circulaţia de la nivelul pielii. Din acest motiv o baie cu un decoct sau o infuzie concentrată de spânz poate duce la intoxicaţie prin preluarea direct în sânge a compusului său toxic - helebrina.
Nu folosiţi planta fără o supraveghere medicală de specialitate


OBSERVAŢII

  • Pe întreaga durată a tratamentului pe bază de spânz (atât în timpul curelor cât şi între cure) este important să se menţină o alimentaţie cât mai "curată" şi corectă. Atât în cazurile grave de cancer cât şi în afecţiuni ceva mai uşoare, se recomandă să se evite în mod strict carnea, zahărul, toate produsele cu aditivi alimentari chimici, alcoolul, cafeaua şi tutunul, toate băuturile artificiale. Alimentaţia va fi bazată pe fructe, legume, cereale şi lactate naturale, de calitate cât mai bună, pe cât posibil proaspăt preparate. Nu se va pierde din vedere consumarea unei cantităţi semnificative de legume şi fructe în stare proaspătă (evident, dacă starea organismului permite aceasta).
  • Folosirea acestei plante este consemnată din cele mai vechi timpuri, în lucrările lui Hipocrate, părintele medicinii, existând referiri clare la folosirea plantei în terapie, mai ales ca purgativ drastic. în Evul Mediu, Paracelsus şi mai apoi fitoterapeutul englez Culpeper menţionează spânzul ca o plantă cu virtuţi tămăduitoare excepţionale, plantă capabilă să redea vigoarea fiinţei, să înlăture bolile grave şi să contribuie la menţinerea tinereţii.

SITE-URI DE VIZITAT 1. http://plantemedicinaleimagini.blogspot.ro/ 1. http://licitatii-auctions.blogspot.ro/ - MAGAZINE CU PRETURI MICI d. http://www.energeticahidrogenului.blogspot.com -gasiti solutii pentru reducerea consumului de benzina