Cautati pe blog ce va trebuie

2 mar. 2017

Cure cu spanz


Ulterior, un medic din Timişoara, domnul profesor universitar doctor Boite, a făcut în anii '80 nişte experimente fascinante cu spânz, demonstrând că extractele din acesta intensifică activitatea imunitară, produc necroza tumorilor benigne şi maligne, favorizează în anumite doze refacerea unor ţesuturi distruse de boli degenerative etc. Pentru aceste studii dl. profesor Boite a primit în anul 1983 premiul Academiei Române. Din păcate în vremurile tulburi care au urmat nu a avut cine să fructifice aceste studii aşa încât să rezulte medicamente valoroase care să vindece teribilele maladii în care spânzul are efecte demonstrate.
În fine, în anii '90 un avocat din Iaşi, după ce s-a vindecat de o tumoare pe creier cu ajutorul acestei plante, a început să recomande şi altora tratamentele pe bază de spânz, cu un succes extraordinar.
Aceste elemente au fost publicate în ziarul Formula AS, după care tratamentele cu spânz s-au răspândit cu iuţeala fulgerului. Pentru a preîntâmpina orice erori, ziarul a făcut imediat adevărate anchete printre medici şi farmacişti, printre cei care au făcut parte din colectivele de cercetare a spânzului, pentru a afla mai multe despre acest remediu căzut în uitare, extrem de periculos, dar şi de valoros în terapie. Au fost publicate mai multe interviuri cu cercetătorii care au studiat spânzul, iar rezultatul a fost că mai mulţi medici au început să folosească acest remediu în cazuri disperate de cancer, adesea cu rezultate uimitoare. Discret, pentru că oficialii din sănătate nu doar că nu încurajează valorificarea uriaşului potenţial vindecător al remediilor naturale, ci blochează orice demers în acest sens sub pretextul şarlataniei, această plantă a început să fie tot mai mult folosită, mai ales în tratamentul cancerului. Acest lucru este pozitiv în măsura în care tratamentul este făcut la recomandarea şi sub supravegherea medicului, iar dozarea plantei se face în farmacie cu aparatură foarte precisă pentru a nu apărea accidente. Atunci însă când tratamentele sunt făcute de amatori, spânzul poate deveni o armă foarte periculoasă, mortală chiar. Cu informaţiile care urmează sperăm să clarificăm unele aspecte legate de această plantă şi să descurajăm orice tratament făcut "după ureche" şi fără supraveghere medicală competentă.


ACŢIUNI
  • INTERN: antitumoral foarte puternic, antireumatic puternic, cardiotonic bun, purgativ foarte puternic, emetic puternic, depurativ foarte puternic, febrifug puternic, diuretic bun, imuno stimulent puternic.
  • EXTERN: antireumatic puternic, antiinflamator puternic (în doze mici), calmant puternic.


INDICAŢII
INTERN:
  • tumori cerebrale, tumori oculare - cura cu spânz cu doză crescătoare. în paralei se vor utiliza intern plante ca: lemnul Domnului (Artemisia abrotanum) şi silur (Euphrasia rostkoviana) sub formă de pulbere, câte un gram din fiecare de 4 ori pe zi, sublingual. Extern se folosesc sub formă de comprese cu macerat la rece: silur, frunze de corn (Cornus mas).
  • cancer de col uterin, cancer genital - cura cu spânz cu doză crescătoare. în paralel se vor folosi intern: creţişoară (Alchemilla vulgaris), salvie (Salvia officinalis), coada racului (Potentilla anserina), năprasnic (Geranium robertianum), sub formă de pulbere, câte un gram din fiecare de 4 ori pe zi, sublingual.
  • cancer intestinal - cura cu spânz cu doză crescătoare. în paralel se vor folosi intern: salvie (Salvia officinalis), răchitan (Lythrum salicaria), scoarţă de stejar (Quercus robus), sub formă de pulbere, câte un gram din fiecare de 4 ori pe zi, sublingual.
  • cancer de sân - cura cu spânz cu doză constantă. Doza va fi de preferinţă de 0,3 grame. în cazul în care nu se remarcă efecte semnificative după primele două cure, se va trece la cura cu doze crescătoare. Se vor utiliza intern şi: fructe de coacăz negru (Ribes nigrum), iarbă de traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris), creţişoară (Alchemilla vulgaris), sub formă de pulbere, câte un gram din fiecare de 4 ori pe zi, sublingual.
  • cancer pulmonar - cura cu spânz cu doză crescătoare. în perioadele dintre cure se va apela la clismele cu mărul lupului (Aristolochia clematis), iar intern se vor utiliza şi: năpraznic (Geranium robertianum), mentă (Mentha viridis), captalan (Petasites officinalis), mesteacăn (Betula pendula), sub formă de pulbere, câte un gram din fiecare dintre aceste plante adjuvante, de 4 ori pe zi, sublingual.
  • cancer de os în fazele incipiente - cura cu spânz cu doză crescătoare. în paralel se vor lua plante ca: brusture (Arctium lappa), muguri de plop (Populus nigra), năpraznic (Geranium robertianum).Extern se vor aplica sub formă de cataplasmă tătăneasă (Symphytum officinalis) şi mărul lupului (Aristolochia clematis).
  • cancer la gât - cura cu spânz cu doză constantă, urmată apoi de cura cu doză crescătoare. în paralel se folosesc şi alte plante: arnică (Amica montana), sânziene galbene (Galium venim), muguri de plop (Populus nigra), sub formă de pulbere, câte un gram din fiecare de 4 ori pe zi, sublingual. Extern, se va face gargară cu macerat la rece de tătăneasă (Symphytum officinalis).
  • cancer tiroidian - cura cu spânz cu doză constantă, urmată apoi de cura cu doză crescătoare. în paralel se folosesc intern şi sânziene galbene (Galium verum), trifoi roşu (Trifolium pratense), captalan (Petasites officinalis) sub formă de pulbere, câte un gram din fiecare de 4 ori pe zi.
  • - cancer pancreatic - cura cu spânz cu doză crescătoare. Se vor folosi în paralel plante cu efecte benefice asupra pancreasului şi ficatului: rostopasca (Chelidonium majus), obligeana (Acorus calamus), sunătoarea (Hypericum perforatum), sub formă de pulbere, câte un gram din fiecare de 4 ori pe zi, sublingual.
  • cancer genital - cura cu spânz cu doză constantă, urmată (dacă e cazul) de cea cu doză crescătoare. în paralel se va utiliza un amestec de plante din: pufuliţă (Epilobium montana), ienupăr (Juniperus communis), coada şoricelului (Achillea millefolium), coada calului (Equisetum arvense), sub formă de pulbere, câte un gram din fiecare de 4 ori pe zi, sublingual.
  • fibromatoză uterină - cura cu spânz cu doză constantă. Este bine ca în cazurile unor fibroame de dimensiuni mari, doza constantă să fie de 0,3 grame pe zi. Se vor realiza 4-5 cure succesive a câte 20 de zile, cu pauză de minim 2 săptămâni între ele, sub supraveghere.
  • chist ovarian - cura cu spânz cu doză constantă. In general după primele 2 cure realizate în modul descris mai jos, la majoritatea tipurilor de chist ovarian se remarcă o diminuare a dimensiunilor, sau chiar dispariţia lor completă. în perioadele dintre cure este bine să fie utilizate plante cu efecte specifice asupra aparatului genital feminin: creţişoară (Alchemilla vulgaris), traista ciobanului (Capsella bursa-pastoris), coada racului (Potentilla anserine), salvie (Salvia officinalis) sub formă de pulbere, câte un gram din fiecare de 4 ori pe zi.
  • alergii - 0,1 grame de pulbere pe zi, luată concomitent cu alte plante pentru o perioadă de trei săptămâni. Se vor utiliza plante cu efecte antialergice şi vitaminizate: trei fraţi pătaţi (Viola tricolor), măceşe (Roşa canina), cătină (Hippophae rhamnoides), coada şoricelului (Achillea millefolium), sub formă de pulbere, câte un gram din fiecare de 4 ori pe zi, sublingual. Acest tip de cură se reia de cel puţin 4 ori, cu o pauză de 2 săptămâni între cure.
  • amenoree - pulbere, în amestec cu alte plante (în proporţie de maxim 1 g spânz la 100-150g de plante specifice tratării acestei tulburări; amestecul se va omogeniza foarte bine înainte de utilizare).
  • constipaţie cronică, inflamaţii ale colonului, congestii ale uterului şi organelor din micul bazin, obezitate - 0,1 g de pulbere pe zi. Se face o cură de maxim o săptămână, după care se iau plante ca: volbura (Convolvulus arvensis), senna (Cassia angustifolia), rădăcina de brusture (Arctium lappa), păpădia (Taraxacum officinalis), coada şoricelului (Achillea millefolium), rădăcina de nalbă (Malva glabra). Din aceste plante adjuvante, se va folosi câte un gram de 4 ori pe zi, sublingual.
  • psoriazis, afecţiuni ale pielii greu vindecabile (adjuvant) - cura cu spânz cu doză constantă. Se vor realiza mai multe cure (4-5) cu pauză de minim 2 săptămâni între ele, respectând mereu o alimentaţie strictă.

EXTERN:
  • reumatism, sciatică - comprese cu decoct combinat.
  • nevralgii - cataplasme din flori şi frunze aplicate pe zonele dureroase, timp de minim o oră.

SITE-URI DE VIZITAT 1. http://plantemedicinaleimagini.blogspot.ro/ 1. http://licitatii-auctions.blogspot.ro/ - MAGAZINE CU PRETURI MICI d. http://www.energeticahidrogenului.blogspot.com -gasiti solutii pentru reducerea consumului de benzina