Cautati pe blog ce va trebuie

18 dec. 2008

SCHINDUF-TRATAMENT NATURIST

                         CLICK! Cruciulita de argint pe 
                              lantisor de argint-68 de lei
Valori crescute ale colesterolului - se ia cate o lingurita de pulbere de patru ori pe zi, inaintea meselor principale. Intervine in metabolismul lipidelor, reducand asa-numitul "colesterol rau" (Ldl), protejand sistemul cardiovascular de aparitia ateromului, arteriosclerozei si a ischemiei cardiace. Se fac tratamente cu pulbere de schinduf, administrata in doze repetate, cu o durata de 3 luni. Cel mai bun moment pentru efectuarea acestui tratament este la sfarsitul iernii, cand alimentatia este cea mai bogata in grasimi saturate.

Schinduful
Floare de schinduf
Alaptarea - administrarea semintelor de schinduf in perioada alaptarii este extrem de benefica. Pe langa faptul ca ajuta la sporirea cantitatii de lapte, aceasta planta ajuta la mentinerea sanatatii mamei, imbunatatindu-i apetitul si metabolismul. Se beau zilnic doua cani de lapte cald, in care se pune cate o jumatate de lingura de seminte de schinduf si de marar (semintele celor doua plante se asociaza adesea, avand o actiune galactogoga extrem de puternica).

Anorexia (lipsa patologica a apetitului alimentar) - se trateaza cu o doza unica de schinduf: doua lingurite de pulbere se amesteca bine cu doua linguri de miere lichida, iar preparatul rezultat se consuma cu una-doua ore inaintea mesei principale. Acest amestec nu doar ca mareste apetitul, dar ajuta si la o asimilare corecta a alimentelor.
Contra anorexiei care apare in bolile grave (cancer, leucemie, scleroza in placi, hepatita acuta) se bea infuzia combinata de schinduf - cate o jumatate de cana, cu o ora inainte de masa.

Menopauza - infuzia combinata de schinduf este de un imens ajutor pentru mentinerea sanatatii femeilor de varsta a treia. Schinduful previne eliminarile masive de calciu care duc la aparitia osteoporozei, ajuta la mentinerea tonusului tesuturilor, ceea ce ajuta la prevenirea prolapsului (in special uterin), preintampina aparitia cancerului mamar si ovarian prin reglarea activitatii endocrine. De asemenea, ajuta la pastrarea fortei musculare, element foarte important in contextul acestei varste. Se fac cure a cate 30 de zile, timp in care se beau trei cani de infuzie combinata de schinduf pe zi. Pentru un gust mai placut si pentru potentarea efectelor schindufului, se poate adauga la preparare si putin busuioc si fenicul.



Health