Cautati pe blog ce va trebuie

4 dec. 2011

Cum trebuie sa manance lacto-vegetarienii







  • COLIERE CU PIETRE TERAPEUTICE
    COLIER DE ARGINT CU 80 DE LEI SI ALTE CADOURI
    In regimul lacto-vegetarian se poate exclude carnea, dar numai daca stii ce faci: adica vei compensa aportul de substante nutritive din alte parti. Adica:
    - carnea e una din sursele de fier. Daca nu mncam alimente cu fier, dam in anemie. Fierul se gaseste si in oua. Cam atat, insa - povestile cu spanacul sunt in mare parte povesti, pentru ca fierul de acolo nu se poate absorbi la nivel digestiv. atentie la galbenusul de ou de gaina care are mult colesterol. Inlocuiti oul de gaina cu cel de prepelita 1 ou gaina= 3 oua prepelita si colesterol zero.
    -  sursele de proteine de clasa I sunt laptele si ouale. Adica, proteinele animale contin aminoacizii in proportiile necesare organismului. Proteinele din vegetale sunt de clasa II si III, adica nu contin aminoacizii necesari in proportiile necesare sau nu contin deloc unii aminoacizi. Aici, lactovegetarienii pot compensa prin lapte si oua lipsa carnii. Aminoacizii se pot lua si din seminte.
    - pestele contine anumite vitamine si minerale (+oligoelemente), mai greu de gasit in vegetale.
    YUCCA ANTIARTRITIC
    Acum va spun pe ce m-am axat eu:
    -vegetale cat mai multe, cat mai putin preparate - asta stie toata lumea. Nu stie si de ce: pentru aportul de vitamine (C in special), dar mai ales pentru fibre vegetale, care previn cancerul in general si cel de colon in special.
     Pestele chiar gras contine acizi omega-3. Recunosc ca nu prea pot manca mult peste, dar se poate inlocui cu icre, bineinteles nepreparate..
    -carbohidrati: cat mai multe preparate din faina integrala (paine neagra) - inca e greu, deoarece nu se gasesc peste tot. Painea neagra e buna pt ca are fibre, are vitamina B, care e necesara pentru metabolizarea carbohidratilor. Oamenii au vrut sa fie destepti si au decorticat bobul de grau, ca faina e mai frumoasa alba ;). Evident, feriti-va de zaharoase concentrate, din f. multe motive:
    -sunt bombe calorice - un volum mic de alimente contine o cantitate prea mare de calorii
    -cele mai multe au adaosuri de coloranti, amelioratori
    -se absorb foarte repede, produc un varf la nivelul glicemiei, riscul de diabet creste
    -nu au fibre, vitamine, asa cum au preparatele din faina integrala
    -grasimi: aprope deloc grasimi animale (saturate) ca atare* Mananc grasimi sub forma de masline, ulei, grasime din peste gras.
     O alta mare teapa sunt grasimile vegetale hidrogenate. Prin hidrogenare se trasnforma in grasimi saturate, care dauneaza aparatului cardiovascular.
    -bauturi: mai beau si vin si bere. Despre vin puteti citi despre paradoxul francez.
    In incheiere, cautati sa mancati cat mai mul;te alimente care contin antioxidanti, vitamina E, C, B.
    INFORMATII UTILE: a. http://www.vindecarenaturista.blogspot.com -gasiti tratamente naturiste sigure si verificate. b. http://www.deportatirefugiati.blogspot.com legi si indicatii pentru obtinere de despagubiri b. http://www.omulrazator.blogspot.com/ - bancuri c.http://shoppinglinkmania.blogspot.com/2009/03/la-magazinul-on-line-gasiti-orice.html d. http://www.energeticahidrogenului.blogspot.com -gasiti solutii pentru reducerea consumului de benzina e. http://www.shoppinglinkmania.blogspot.com - gasiti magazine cu produse ieftine