Cautati pe blog ce va trebuie

28 aug. 2013

Colesterolul poate fi micsorat cu...


Lant barbatesc placat cu aur, 68 lei-20%- doua bucati

Colesterolul scade cu respectarea unui regim alimentar strict.  Este vorba in primul rand de produsele animale. Doua alimente folosite mult drept condimente au proprietatea de a scadea drastic colesterolul: usturoiul si cimbrul.

           Comenzi pe banner!


 Dintre fructe , cel mai mult merele au acesta proprietate. 
Poate cel mai important aliment care scade riscul aparitiei placilor de aterom , mai important chiar decat regimul vegetarian este pestele. In Romania se mananca mult prea putin peste fata de cat ar trebui si fata de alte tari cu care facem mereu comparatie. Nimic nu este mai important decat consumul regulat de peste(minimum 2 kg pe saptamana) pentru mentinerea unor valori adecvate ale colesterolului . Aceasta deoarece pestele contine " colesterol bun", care se opune asimilarii " colesterolului rau". De aceea in materie decolesterol avem paradoxul pestelui: cu cat este mai gras ( crap, somn somon etc) cu atat este mai sanatos.

Alimente recomandate:
Alimente cu continut scazut in grasimi saturate uleiuri vegetale fructe legume cereale , produse lactate cu continut scazut in grasimi .
Alimente cu grasimi nesaturate ulei de masline ulei de soia si de floarea soarelui .
Alimente cu cantitate scazuta de colesterol : orice alimente de origine vegetala .

Alimente nerecomandate:
- carne rosie, organe, mezeluri, oua , maioneze, creme, dulciuri rafinate.
alimente cu continut crescut de grasimi saturate : unt, grasime frisca , smantana, slanina

Sustinerea unei activitati fizice regulate, dar nu una care sa duca la epuizare fizica. S-ar putea face in fiecare zi o plimbare de o ora.

Reducerea greutatii corporale atunci cand colesterolul crescut este insotit si de o greutate mai mare decat cea normala. Se poate obtine prin exercitii fizice si printr-o alimentatie saraca in calorii .

Controlarea altor factori care cresc riscul cardiovascular , cum ar fi fumatul .

In concluzie, un regim bazat pe cat mai multe vegetale este binevenit, incat sfatuim pe oricine are colesterol crescut sa tina cat mai multe zile de post . Cu dezlegare la peste .

SITE-URI DE VIZITAT 1. http://licitatii-auctions.blogspot.ro/ - MAGAZINE CU PRETURI MICI 2. http://aparatecasnicebune.blogspot.ro/ d. http://www.energeticahidrogenului.blogspot.com -gasiti solutii pentru reducerea consumului de benzina