Cautati pe blog ce va trebuie

10 aug. 2015

Vindecarea ganglionilor inflamati folosind tratamente naturiste

În corpul uman se găsesc aproximativ 600 de ganglioni limfatici, care sunt nişte corpusculi mici, de formă rotundă sau ovală, localizaţi profund (în jurul unor organe, a vaselor de sânge şi a vaselor limfatice) sau superficial sub piele.

Ganglionii limfatici joacă un rol foarte important în sistemul de apărare al organismului. În interiorul lor se găsesc limfocite ce produc anticorpi şi macrofage care distrug germenii pătrunşi în organism.


Inflamaţia ganglionilor limfatici poartă numele de adenită. În cele mai multe cazuri boala nu provoacă simptome, însă uneori ea se poate manifesta prin umflarea ganglionilor superficiali din jurul pavilionului urechii, de sub mandibulă, din zona claviculei, din regiunea inghinală sau cea axilară (la subsuoară). Inflamaţia ganglionilor poate fi însoţită de febră sau de dureri abdominale care se pot confunda cu crizele de apendicită (mai ales la copii, atunci când sunt afectaţi ganglionii din jurul organelor interne abdominale).
Cauzele care pot provoca adenita sunt de cele mai multe ori infecţioase. Agenţii patogeni pot fi viruşi (caz în care vorbim despre mononucleoza infecţioasă), bacilul Koch (adenita tuberculoasă), paraziţi (toxoplasmoza) sau diferiţi germeni care produc puroi (adenita supurată). De exemplu, un furuncul sau un abces localizat la nivelul piciorului poate provoca adenita inghinală.
Argint ieftin pe BANNER
Tratamentul în adenită
Tratamentul naturist constă în administrarea de plante cu efect analgezic  (pentru a calma durerile), antipiretic (pentru a scădea febra) şi antibiotic (când infecţia este de natură microbiană).
- Tinctura de propolis 30% se va administra în cazul în care este prezentă supuraţia sau infecţia. Se vor lua cate 10-15 picaturi pe zi.  Propolisul este cel mai bun antibiotic natural şi se va lua chiar şi după trecerea afecţiunii timp de 3 zile, pentru a evita recidivele.
Se iau: busuioc, patlagina, mur, ceapa, zmeur. Ceaiuri sub forma de pudre in amestec din pir, lumanarica, urzica moarta, saschiu, isop.
Unii recomanda comprese cu tataneasa sau cu pedicuta.

- În toate cazurile de adenită se vor face spălături nazale cu apă cu sare. Se fierbe 1 linguriţă de sare într-un litru de apă. Lichidul se lasă apoi la răcit până ajunge la temperatura corpului. Astupaţi cu degetul una din nări, iar pe cealaltă nară inspiraţi lichidul până ajunge în gură, după care eliminaţi-l. Procedura se repetă la ambele nări. La o spălătură se foloseşte 1 litru de apă. În plus, se va face gargară cu ceai de pătlagină, podbal sau nalbă, de 2 ori pe zi.
- Alimentaţie - se vor evita alimentele prea fierbinţi sau reci, condimentele (muştar, piper, ardei iute, boia) şi alcoolul.
 SITE-URI DE VIZITAT 1. http://plantemedicinaleimagini.blogspot.ro/ 1. http://licitatii-auctions.blogspot.ro/ - MAGAZINE CU PRETURI MICI d. http://www.energeticahidrogenului.blogspot.com -gasiti solutii pentru reducerea consumului de benzina