Cautati pe blog ce va trebuie

17 nov. 2016

Reumatismul tratat cu cortizon NATURAL-LEMNUL DULCE


Tratamente interne cu lemn-dulce

Gripa, raceala - la trecerea dintre anotimpuri, cand sistemul imunitar este slabit si suntem foarte susceptibili la raceli si gripe, o cura cu extract de lemn-dulce este salvatoare. Se administreaza cate opt capsule de extract de lemn-dulce, vreme de 10-20 de zile, pentru a creste capacitatea de lupta a organismului contra infectiei gripale. Odata raceala instalata, se iau cate 10 capsule pe zi, pana la disparitia simptomelor bolii.


Click: rasina care vindeca infectiile de urechi

Hepatita virala A, B si C - cercetari facute in Japonia, de catre profesorul K. Yasuda si colaboratorii sai, au pus in evidenta faptul ca tratamentul cu lemn-dulce stopeaza evolutia hepatitelor virale. La un grup de pacienti cu hepatita B si C, tratati cu extract din aceasta planta, s-a observat dupa zece ani o rata a cirozei si a cancerului hepatic semnificativ mai mica (sub 50%) decat la grupul martor. Se tin cure de cate patru saptamani, timp in care se administreaza cate 10 capsule cu lemn-dulce pe zi. Dupa incheierea curei se tine o pauza de 7-14 zile, dupa care tratamentul se poate relua. Administrarea extractului de lemn-dulce se poate face si in paralel cu tratamentele cu interferon, a carui actiune o potenteaza, reducand in schimb efectele adverse.
LEMNUL DULCE - planta imunitatii
Radacina de lemn-dulce
Herpesul - se urmeaza aceeasi cura de la hepatita virala, pentru prevenirea recidivelor si pentru a diminua simptomele bolii. Deoarece actiunea lemnului-dulce este sistemica, tratamentul se poate folosi in herpesul cu orice localizare. Studiile de medicina experimentala au aratat ca herpesul se vindeca mai repede, iar recidivele sunt mai rare atunci cand este administrat lemnul-dulce.
Cancerul hepatic - conform studiilor medicului japonez Y. Arse, administrarea extractului de lemn-dulce previne aparitia cancerului hepatic si chiar provoaca intrarea in remisie a carcinoamelor hepatice, mai ales a celor aflate in primele faze. Mai mult, aceasta planta s-a dovedit ca stimuleaza secretia de interferon - substanta folosita frecvent in prevenirea acestei afectiuni. Se administreaza capsulele cu extract de lemn-dulce: cate zece pe zi, in cure de 30 de zile, cu 14 zile de pauza.
Cancerul de prostata - in momentul de fata exista trei medicamente pe baza de lemn-dulce, produse in China si Japonia, pentru tratarea cancerului de prostata. Marile companii farmaceutice studiaza in prezent felul in care aceasta planta ajuta tratamentul clasic cu citostatice, rezultatele fiind mai mult decat incurajatoare. Se iau cate 8 capsule pe zi, in cure de 40 de zile, urmate de 15 zile de pauza.
Cancerul de col uterin - un studiu de medicina experimentala facut in anul 2007, in Japonia, de catre K. Niwa si colaboratorii, arata ca administrarea de extract de lemn-dulce incetineste evolutia tumorilor maligne cu aceasta localizare si le face sa intre in remisie. Se iau cate 100 mg de extract pe zi, in cure de 15 zile, urmate de alte sapte zile de pauza, dupa care administrarea se reia. Acelasi tratament este valabil si in cancerul de piele.


Rasina pentru infectii ale urechii
Reumatismul - se ia lemnul-dulce sub forma de tinctura, cate 3-4 lingurite pe zi, in cure de 30 de zile, cu 10 zile de pauza. Tinctura de lemn-dulce are un efect antiinflamator cu totul exceptional asupra articulatiilor, asemanator derivatilor de cortizon. Iar actiunea sa este potentata foarte bine si de cataplasmele calde cu lemn-dulce, care se aplica direct pe locul afectat.

Lupusul eritematos - simptomele acestei afectiuni pot fi considerabil ameliorate prin curele de scurta durata cu extract de lemn-dulce. Se administreaza zilnic cate 10 capsule, pe perioada a sase saptamani, dupa care se face o pauza de alte doua saptamani, dupa care administrarea se poate relua. Efectele lemnului dulce pot fi stabilizate printr-un regim lacto-vegetarian cu multe cruditati si prin administrarea de siliciu organic din coada-calului (Equisetum arvense), prezentat intr-un numar anterior al revistei noastre.
Sindromul ovarelor polichistice - un stravechi remediu japonez pe baza de lemn-dulce a demonstrat ca ajuta la vindecarea acestei afectiuni, dar si la inlaturarea unor neajunsuri ale acesteia, cum ar fi infertilitatea. Tratamentul se tine o luna, timp in care se administreaza zilnic doze scazute de extract de lemn-dulce (cate 4-6 capsule pe zi). In anul 1988, profesorul japonez Takahashi a administrat lemn-dulce femeilor care sufereau de sindromul ovarelor polichistice si nu puteau ramane insarcinate - dupa cateva luni, 25% dintre ele ramasesera insarcinate.

LEMNUL DULCE - planta imunitatii

Amenoree (lipsa menstruatiei), frigiditate - in cazul in care aceasta problema apare pe fondul scaderii nivelului de hormoni feminini (estrogeni) din sange sau pe fondul cresterii nivelului de hormoni masculini (testosteron), lemnul-dulce este remediul ideal. Intre altele, lemnul-dulce contine un complex de substante care scad nivelul testosteronului si cresc nivelul hormonilor estrogeni, declansand menstruatia. Se iau cate 100 miligrame de extract de lemn-dulce pe zi, in cure de doua saptamani, urmate de alte sapte zile de pauza, dupa care administrarea se poate relua. Acest tratament regleaza atat lipsa menstruatiei (amenoree), cat si lipsa apetitului sexual.
Infertilitate la femei - se face o cura cu extract de lemn-dulce, din care se iau cate 10 capsule pe zi, pe o perioada de doua saptamani, cu alte doua saptamani de pauza. Tratamentul da rezultate mai ales in cazurile de infertilitate care apar la femei cu ovare polichistice sau cu valori crescute ale testosteronului. Eficienta tratamentului creste exponential daca in pauza administrarii lemnului-dulce se ia cate un gram pe zi de laptisor de matca conservat in miere.


Gastrita hiperacida, ulcer gastric si duodenal - in anul 1987, un medic bulgar, G. Brailski, a tratat cu lemn-dulce un grup de pacienti ce sufereau de ulcer gastric. Dupa 40 de zile de tratament, 47% dintre ei erau vindecati, iar la 32% dintre ei se redusesera semnificativ dimensiunile leziunilor. Planta se administreaza sub forma de pulbere: jumatate de lingurita, de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, vreme de patru saptamani. 
*
Recomandari externe

Tuse uscata, iritativa - se face gargara cu infuzie combinata de lemn-dulce si se beau 1-2 cani din acest preparat pe zi. Tratamentul se face vreme de 10 zile si are efecte exceptionale de calmare a tusei.

Precautii si contraindicatii la tratamentul cu lemn-dulce

Lemnul-dulce este un medicament puternic si, ca atare, se impun anumite masuri de precautie atunci cand il folosim. In primul rand, nu va fi administrat perioade lungi de timp, fara intrerupere. O cura nu trebuie sa dureze mai mult de 4, maximum 6 saptamani, urmate de 2-3 saptamani de pauza. In cazul folosirii unor doze mai mari de 12 grame de pulbere zilnic, o cura nu va dura mai mult de 3 saptamani, cu alte 3 saptamani de pauza.
Administrarea de lemn-dulce este contraindicata in cazurile de hipertensiune grava, sarcina (poate produce nasterea prematura), boli tumorale in faze foarte avansate, hipotiroidie pronuntata, ciroza avansata. Persoanele care fac tratamente cu medicamente care contin digoxina nu vor lua lemn-dulce. Persoanele cu probleme cardiace, care iau lemn-dulce, vor lua si suplimente nutritionale pe baza de potasiu, intrucat nivelul acestuia scade la administrarea acestei plante.

Lemnul-dulce si imunitatea

Lemnul-dulce este, probabil, cel mai puternic stimulent imunitar din lumea vegetala, depasind din acest punct de vedere toate vedetele consacrate, cum ar fi echinacea, ginsengul siberian sau ganoderma. Nenumarate studii de medicina experimentala si de laborator au demonstrat incredibila capacitate a principiilor active din lemnul-dulce de a stimula imunitatea.

LEMNUL DULCE - planta imunitatii
Lemnul-dulce actioneaza, in acest sens, pe trei cai simultan: 1. Stimuleaza productia de celule ale sistemului imunitar (macrofage, limfocite T, limfocite B etc.). 2. Activeaza celulele cu rol in imunitate deja existente. 3. Stimuleaza productia de anticorpi, adica acele arme chimice cu care organismul lupta la nivel celular cu virusii, cu tumorile, cu bacteriile etc. Ei bine, desi lemnul-dulce este un stimulent imunitar formidabil, aceasta nu este totul! De fapt, oamenii de stiinta isi bat capul sa-si explice cum este posibil ca aceasta planta, care stimuleaza imunitatea atat de puternic, sa fie si cea care domoleste reactiile prea intense ale sistemului imunitar. Aceasta, pentru ca lemnul-dulce este si printre cele mai bune antialergice si antiinflamatoare cunoscute, fiind folosit cu un real succes si in bolile auto-imune grave, cum ar fi lupusul eritematos. Din acest motiv, lemnul-dulce a fost numit si cortizonul natural.

SITE-URI DE VIZITAT 1. http://plantemedicinaleimagini.blogspot.ro/ 1. http://licitatii-auctions.blogspot.ro/ - MAGAZINE CU PRETURI MICI d. http://www.energeticahidrogenului.blogspot.com -gasiti solutii pentru reducerea consumului de benzina